Опаковка: 60 таблетки за 60 дни
Марка: Doctor Nature
100 % натурални витамини за здрави кости, зъби, венци и за силен имунитет.
Витамин D3 от планински лишеи и Витамин К2 от Натто Всяка таблетка съдържа 100 μg натурален витамин К2 (менахинон), получен от ферментирала соя (Natto) и 10 μg натурален Витамин D3 (холекалциферол), извлечен от диви планински лишеи.
Dr.Nature препоръчва за подпомагане при:
Проблеми с усвояването на калций в тялото.
При остеопороза - нарушена костна плътност („крехки кости“) и остеомалация - нарушена минерализация на костите („меки кости“).
При влошено състояние на зъбите и венците.
При отслабен имунитет.
При повишен риск от вирусни инфекции и простуди.
При повишен риск от фактури и за по-бързо заздравяване на костите след счупване.
При проблеми с кръвоносната система заради отлагане на калий по стените на артериите.
При проблеми със сърдечно-съдовата система.
За намаляване риска от развитие на диабет тип 2.
За превенция срещу ревматоиден артрит.
При проблеми с кожата – екземи, акне, поява на бръчки.
Начин на употреба: 1 таблетка дневно
Приемът на витамини К2 и D3 е задължително условие за правилното усвояване на калция в организма. В състава на Dr.Nature Супер Витамин K2+D3 двата компонента са пример за отлична „работа в екип“. Витамин D3 увеличава производството на протеина, който отвежда калция в костите - неактивен остеокалцин. К2 активира този протеин и по този начин той ефективно транспортира калция, намиращ се в кръвоносната система, към костната система и зъбите. В същото време К2 активира и матричният ГЛА-протеин, който се намира в стените на кръвоносните съдове и има роля за извеждане на калция от стените на кръвоносните съдове и меките тъкани и така предотвратява калцирането им (втвърдяването), свързано с последващи сърдечно-съдови нарушения.
Действие на съставките:
Витамин K2 К2 (менахинон) е мастноразтворим витамин с огромен потенциал за здравето. В състава на Dr. Nature Супер Витамин K2 + D3 той е извлечен от натто - ферментирали соеви зърна в присъствие на специале щам Bacillus subtilis var.natto.
Витамин К2 е един от най-важните компоненти за силни кости. Изключително важна е ролята му в подкрепа на метаболизма на калция и други минерали за свързването им в костната матрица и заздравяването на костите, ноктите и кожата. Витамин К2 предотвратява неправилното натрупване на калций в меките тъкани, от което може да възникне калциране с неприятни последици за сърдечно-съдовата система. Наред с това, оптималните нива на витамин К2 са изключитело важни за правилния метаболизъм на витамин Д. Витамин К2 aĸтивиpa пpoтeинитe, oтгoвopни зa pacтeжa нa ĸлeтĸитe, което играе peшaвaщa poля в пpeдoтвpaтявaнeтo нa paĸa. Оптималните му нива предпазват от сърдечни заболявания, поддържат здрави кожа и кости, подобряват мозъчната функция, подпомагат растежа и умственото развитие.
К2 играе основна роля за здравето на сърцето, костите и мозъка. Има основна роля в превенцията на атеросклероза, тъй като пречи на образуването на фиброзни калцификати върху стените на артериите. Важен е и за метаболизма на кръвната захар. Витамин К2 показва и противовъзпалително действие и помага срещу развитието на заболявания като ревматоиден артрит и множествена склероза.
Витамин D3
В състава на Dr. Nature Супер Витамин K2 + D3, витамин D е под формата на D3 (холекалциферол) от натурален източник – планински лишеи, който в черния дроб се метаболизира като калцифедиол – формата, която се усвоява най-добре от организма.
Витамин D3 е мастноразтворим витамин и е ключов за много основни функции в организма. Една от тях се свързва с усвояването на калций и фосфор. Друга негова роля се свързва с поддържане на имунитета. Той е определящ за нормалния растеж и състоянието на костите, венците, кожата и зъбите. Предпазва от рахит при децата и остеопороза и фрактури при възрастните. Намалява пристъпите на астма, помага при туберкулоза, косопад, мокреща екзема. Помага за производството на инсулин и контрол върху кръвната захар.
Знаете ли, че…
Витамин К е открит от канадски зъболекар, докато изследва връзките между диетата, състоянието на зъбите и болестите при различни популации. Това се случва през 1929 г. Наречен е К от немското Koagulationsvitamin, тъй като има основна роля за кръвосъсирването.
Натто (ферментирали соеви зърна) е традиционна японска закуска, която се приготвя от ферментирала соя в присъствието на специален щам Bacillus subtilis var.natto. Има силен вкус и миризма, както и неприятна лепкава текстура. Наричат натто „японската храна на дълголетието“ заради огромните й ползи за здравето. Тя е причината японците да нямат никакви проблеми с костите, а жените да се радват на кожа без бръчки.