Опаковка: 90 капсули за 90 дни
Марка: Doctor Nature
Суперхрана. Мощна подкрепа за: имунитета, метаболизма, енергията, сърцето, ставите, кръвната захар, холестерола, кожата
Всяка капсула съдържа:
500 мг висококачествен екстракт от листа на моринга (Moringa oleifera).
Начин на употреба: Препоръчва се прием от 1 - 2 капсули дневно.
Dr. Nature препоръчва за подпомагане при:
Антиоксидантна защита от свободните радикали
Проблеми със сърдечно-съдовото здраве, високо кръвно налягане, атеросклероза
Метаболитни нарушения: високи нива на кръвната захар и холестерола
За намаляване на системното възпаление в тялото
Понижен имунитет и често боледуване
Болки в ставите и артрит
Хронична умора и ниски енергийни нива
Проблеми с храносмилането, запек, язва и гастрит
Проблеми с кожата, косата и ноктите (акне, екзема и псориазис)
Чупливи кости, повишен риск от фрактури и остеопороза
Нарушена функция на щитовидната жлеза
Симптоми на депресия, тревожност, безсъние
Затруднена функция на черния дроб и помощ при детоксикация
Проблеми със зрението, нощна слепота и свързана с възрастта макулна дегенерация
Възпаления в дихателните пътища, астма и бронхит
Проблеми с паметта, липса на фокус, концентрация
Начин на употреба: Препоръчва се прием от 1 - 2 капсули дневно.
Приемът на Моринга е особено препоръчителен при:
Вегетарианци и вегани – моринга е отличен източник на растителен протеин, желязо и витамин В12 Хора, страдащи от недохранване или дефицит на основни хранителни вещества
Хора с диабет или преддиабет
При хора в напреднала възраст
При компрометирана имунна система и често боледуване
Спортисти и физически активни лица – за повече енергия и по-бързо възстановяване на мускулите
При спазване на програми за пречистване на тялото и обща детоксикация
По време на диети за подобряване на резултатите за отслабване
Как действа
Moringa oleifera, известна като "дървото-чудо", упражнява своите ползи за здравето чрез синергична комбинация от разнообразни и мощни съставки. Като пълен източник на протеини, моринга съдържа всичките девет основни аминокиселини, които са от решаващо значение за различни телесни функции, включително възстановяване на мускулите, производство на ензими и цялостно клетъчно здраве. Аминокиселините също играят роля във функцията на невротрансмитерите, като влияят на настроението и когнитивното представяне. Растението е богато на основни витамини като А, С, Е и витамини от В-комплекс, включително В1, В2, В3, В6 и В12.
Витамин А поддържа здравословното зрение, имунната функция и здравето на кожата, като насърчава регенерацията на клетките.
Витамин С действа като мощен антиоксидант, който засилва имунната система, насърчава производството на колаген за здрава кожа и подобрява усвояването на желязо от растителни храни. Освен това помага за предпазване от оксидативен стрес и намалява риска от хронични заболявания.
Витамин Е предпазва клетките от оксидативно увреждане, като поддържа цялостното здраве на кожата и предотвратява преждевременното стареене.
Витамините от група B са от съществено значение за производството на енергия, мозъчната функция и образуването на червени кръвни клетки, като B12 е особено важен за здравето на нервите, но е в дефицит при вегени и вегетарианци. Тези витамини също помагат за намаляване на риска от когнитивен спад и поддържат психичното здраве.
Минералното съдържание на моринга е също толкова впечатляващо, осигурявайки калций, калий, желязо, магнезий, цинк, селен и мед.
Калцият е жизненоважен за здравето на костите, мускулната функция и предаването на нервните импулси, което го прави от решаващо значение за поддържането на здрави кости и предотвратяването на остеопороза.
Калият помага за регулиране на баланса на течностите, мускулните контракции и нервните сигнали, което е от съществено значение за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане и поддържане на сърдечно-съдовото здраве.
Желязото е от решаващо значение за производството на хемоглобин, протеинът, който пренася кислорода в кръвта, като по този начин предотвратява анемия.
Магнезият поддържа функцията на мускулите и нервите, производството на енергия и здравето на костите, като същевременно помага за регулиране на нивата на кръвната захар и кръвното налягане.
Цинкът е от съществено значение за имунната функция, заздравяването на рани и синтеза на ДНК, докато селенът и медта имат антиоксидантни свойства и участват в различни метаболитни процеси.
Селенът поддържа функцията на щитовидната жлеза и имунното здраве, докато медта подпомага метаболизма на желязото и образуването на съединителната тъкан.
Съдържанието на антиоксиданти в моринга, включително кверцетин, хлорогенова киселина и витамини С и Е, неутрализира свободните радикали, намалява оксидативния стрес и предпазва клетките от увреждане. Чрез намаляване на окислителното увреждане, моринга помага за предотвратяване на хронични заболявания, сърдечни заболявания и невродегенеративни разстройства.
Кверцетинът е мощен антиоксидант, който намалява възпалението, понижава кръвното налягане и предпазва от хронични заболявания.
Хлорогеновата киселина помага за понижаване на нивата на кръвната захар, има противовъзпалително и антиоксидантно действие и подпомага загубата на тегло чрез намаляване на усвояването на мазнини и засилване на метаболизма на мазнините.
Противовъзпалителните свойства на моринга се дължат на съединения като изотиоцианати и флавоноиди. Тези съединения помагат за намаляване на възпалението, което е полезно при състояния като артрит, астма и възпалителни заболявания на червата.
Високото съдържание на фибри в моринга подпомага храносмилането, като насърчава редовното изхождане и предотвратява запека. Фибрите също помагат за регулиране на нивата на кръвната захар, като забавят усвояването на захарта в кръвния поток. Освен това фибрите насърчават здравословен микробиом, който е от съществено значение за цялостното здраве на храносмилането.
Моринга съдържа омега-3, омега-6 и омега-9 мастни киселини, които са от съществено значение за здравето на сърцето. Тези мастни киселини помагат за намаляване на нивата на холестерола, понижават кръвното налягане и предотвратяват натрупването на плаки в артериите. Те също така поддържат мозъчната функция, намаляват възпалението и допринасят за цялостното клетъчно здраве.
Моринга също укрепва имунната система с високите си нива на витамини, минерали и антиоксиданти, което прави тялото по-устойчиво на инфекции и болести. Антиоксидантите в моринга предпазват черния дроб от увреждане, причинено от токсини и оксидативен стрес, подпомагайки елиминирането на токсините и поддържайки здравето на този важен орган.
Знаете ли, че…
Моринга е едно от най-богатите на хранителни вещества растения на планетата. Съдържа почти всички необходими на тялото витамини и минерали, включително 7 пъти повече витамин С от портокалите, 10 пъти повече витамин А от морковите, 15 пъти повече калий от бананите, 17 пъти повече калций от млякото и 25 пъти повече желязо от спанака. Моринга се използва в традиционната медицина от хиляди години. Според Аюрведа помага за лечението на над 300 заболявания. Листата на моринга са рекордьор по съдържание на протеин - около 30-40%. Моринга е изключително устойчив дървесен вид и може да издържи на силно засушаване. Това я прави важен хранителен източник за населението на много региони на Африка. Заради изключителните си ползи за човешкото здраве, моринга е обявена за „растение на годината“ от американския Национален институт по здравеопазване.